ЗАНИМАЛНА ПО МЕТОДА НА МАРИЯ МОНТЕСОРИ И РОБЪРТ МЮЛЕР







Спи сладко мой анге




ИндивидуAnimated Gerber baby moving hands clappingална работа с всяко дете съгласно неговите интереси и развитие.

А именно: Йога за деца , интелектуално развитие, развитие на ценностната система, етикет и поведение, изучаване на детския свят, подходящи приказки и музика, детски увлекателни занимания.

За Вашето спокойно ежедневие ние гарантираме най- доброто за развитието на вашето дете: сигурност, любов, успеваемост, радост сред добри приятели и специалисти.

телефон за връзка 0879379368
Занимална Монтесори


Приказки за малки и големи



"Най-важната задача на родители и педагози е да събудят душевната памет на детето."
МАРИЯ МОНТЕСОРИ


Любов е да помогнеш.
Любов е да дадеш:
на гладния - надежда,
на сития - копнеж,

на силния - неволя,
на слабия - кураж ,
на веселия - милост,
на тъжния - мираж,

на скромния - посока,
на алчния - сърце,
на имащия - радост,
на можещия - цел,

на гордия - утеха,
на плахия - мечта,
на властника - боязън,
на роба - доброта…

ЛЮБОВ е да раздаваш
душата си без жал
и мигом да забравяш
кому, какво си дал.

Надежда Захариева

Скъпи родители и учители, вече е факт идването на Новото поколение деца и неопитността и на родителите и на учителите в тяхното отглеждане и обучение. Всичко се променя , всичко старо и отживяло просто трябва да се премахне , но за това е необходимо да обърнем всичките си усилия и ние самите . И родители и учители и институции. Наричат новите деца различни , не те не са различни , те са съвсем нормални , ние сме различни , ние им създадохме условия , които не са достойни за живот. Да погледнем само от какъв съвършен фин свят идват те и в какво попадат. Как няма да са болни , нервни и според нас непослушни. Та ние от съвсем малки ги стресираме , с непрекъснатото гледане на телевизия , със слушането на музика с накъсан ритъм , със неподходящите компютърни игри с насилие , със филмите с насилие и дрога , алкохол. И какво внедряваме в техните малки главици? Та те идват с толкова чисти души и само до третата си година са обременени със всички наши некачествени състояния. Ние се държим недостойно , неподобаващо и такъв модел на поведение им предаваме. И след това поколението било лошо. Ами ние къде бяхме за да прекъснем този порочен кръг. Самите учиители се държат с децата грубо и повечето от тях не желаят да посещават детските заведения. Мили родители цели двадесет години умишлено се насаждаше грозното , пошлото , материалното във всичките му форми. Превърнаха ни във роботи , безмозъчни не мислещи същества. Децата са на ти с дрогата, цигарите и алкохола още от най-ранна детска възраст. Защо търпиме всичко това и докога? Не е ли време да се замислим за истинските ценности , които трябва да възпитаваме , но не само на думи , но и със собственото си поведение. Не е ли време да направим живота на следващите поколения , по щастлив , по-добър и по- извисен. Има много училища и центрове Монтесори , но ако учителя Монтесори, не е духовно осъзнат , то и методът на обучение няма да е полезен.
В своята реч за мира на международната конференция в Женева Монтесори утвърждава очевидната за нея истина: „...Цялото човечество е дотолкова тясно свързано, че представлява нещо като единна енергия, всеки трябва да внесе своя дял в съществуването на всички”. Тя казва, че признаването на взаимовръзките на всеки със всички кара да се приемат всички действия на човека или като опит за хармонично развиване на тези взаимовръзки, или като опит да се внесе в тях хаос и разрушение. Мотивът за всеобща взаимовръзка и отговорност става водещо направление за космическото възпитание в метода на М. Монтесори и получава развитие в нейните книги „Възпитание за новия свят” и „Формиране на човешкия потенциал”.

Учителят, трябва да бъде абсолютно освободен от всичко, което не е чисто. Учителят с цялата си чистота трябва да се посвети на огъня на вътрешния си живот. Ако не поддържа този огън, той ще угасне и никога няма да може да се разгори отново.


Обучението никога не трябва да бъде пълнене отвън, а трябва да бъде разкриване на вътрешния потенциал на детето.

Мери Елен Манц е преподавател в щата Монтана, САЩ, и сертифициран преподавател по метода на Мария Монтесори, с опит в работата повече от 30 години .
В Америка детските градини Монтесори се наричат училища на Монтесори, децата там се обучават от раждането си до 12 години.

Необходима е нова образователна система , необходим е нов поглед върху децата , необходимо е да се променим ! ЗА ДОБРОТО НА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ !

Мария Михайлова

Когато питали Монтесори, какво е това метод на Монтесори тя отговаряла: „Метод основан на свободния избор на детето в подготвена среда”. Така свързването на тези два фактора се явява основа. От една страна свободата в хаотично пространство няма да донесе резултат; от друга страна, ако има материали, но няма свобода, също не се получава резултат. Ние трябва да осъзнаем и да поемем върху себе си отговорността за това, че на първите етапи ние се явяваме за децата проводници, екскурзоводи във физическия свят. Те идват при нас „неориентирани” енергийни сгъстявания, те буквално изграждат себе си от това, което ги заобикаля. Нека да се погрижим тяхната екскурзия на земята да бъде интересна, безопасна и развиваща. „Детето до раждането си е физически ембрион, а след раждането до шест годишна възраст е „духовен ембрион”. Отнасяйте се към него като към кристален съд, който ви е даден за съхранение за определено време. Едно от определенията за метода на Монтесори – това е външна подкрепа за развитието на душата.

В днешно време „начетените” родители често бъркат мързела, липсата на дисциплина, неумението за дълго съсредоточаване върху нещо, с гениалността, с творческото мислене, с феномена индиго. Свободата - с липсата на дисциплина, с липсата на възпитание и бунта. Да, детето има право да бъде свободно, но не за сметка на свободата и комфорта на другите; на свободата, синоним на която е позволяването на всичко и липсата на граници. „Свободата и дисциплината са двете страни на един и същ медал” Свободата на избор на детето може да бъде проявена и реализирана конструктивно в правилно организирана среда и в сътворчество с грамотен и духовен педагог. Затова не бързайте да обвинявате детето, а се запитайте: „Какво правя не както

трябва?”

Методът на Мария Монтесори



събота, 19 ноември 2011 г.

СТРАНИЧКА ЗА РОЖДЕСТВО

 


ПРЕПОРЪКИ ЗА РОЖДЕСТВО


ДИСПЕНСАЦИЯ НА ВЪЗЛЮБЕННИЯ СЕ
СЕН ЖЕРМЕН

" Бисери на мъдростта"
т.23 , № 48 30 ноември 1980 г.

Аз дойдох, за да почета Детето - човек и Благословенната Дева.
Настъпва часът на празненствата на Христовия Месия. Ангелските сомни са обградили земята. Дева Мария поставя на своите емисари задачата да търсят детски ясли- тези ясли , в които вие можете да поместите фокуса на това Рождество , фокуса, който ежегодно се установява в много богоязливи люде от всички страни , като се започне от фигури с витлеемския пейзаж, ясли , деца Иисусови , фигурки с Йосиф , Мария, Влъхвите пастири и овце.
Възлюбенни сърце , там където в продължение на векове се е пресъздавала и установявала тази сцена на Рождество , там винаги са се фокусирали и каузалните тела на всички участници в тази велика драма. И наистина всеки който изпълни ролята на светлоносец за времето на 33 годишната мисия на Иисус , също ще умножава по този начин Светлината...
Поради това в търсенето на тези ясли /метафорично/ това е надеждно кофчеже, в което фокуса на Рождество може да се съхрани , запази непорочен и ние избрахме този олтар на Светия Граал за да поместим на него сцената на Рождество, което да стане космическия фокус за раждането на Христос за това планетарно тяло. Ние молим за такова място, както където Аз стоя да бъдат поставени най-добрите статуи и аксесоари, които могат да бъдат пренесени от любящите ръце на членовете на тези общини.
Ние визуализираме сега сближаването на сцената на Рождество от эфирните октави и проявление на ефирното светокопие / план / проявено при вашия олтар. Вие можете да почуствате определени светлинни еманации, тъй като всички участници започват да излъчват от това силово поле. Аз моля този фокус да го съхранявате през целия Рождественски сезон.



ПРИГОТОВЛЕНИЯ ЗА РОЖДЕСТВО

Хубаво би било , ако вие в къщи имате малка стая или ъгъл, който вие можете да посветите точно това място за Служене на Възнесените Владици и да го определите за олтар.
Олтарите винаги се издигат като символ на Висшия Свят, а на тях гори огън , който показва духовната същност , просвещавайки тялото , което се венчава с Духа.
Главното изображение на олтара се явява схемата на вашето Божествено АЗ, което се поставя в центъра на олтарната маса . От страни на Схемата ако вие стоите с лице към олтара се поместват портретите на Сен Жермен и Иисус поставяйки очите от портретите на едно ниво с хоризонталните лъчи, изходящи от Каузалното тяло на Схемата. Горния връх на рамката трябва да бъде но 5-10 см. от върха на рамката на Схемата.
Сцената с Рождество може да е кръгла и да се постави и под прав ъгъл към олтара от страната на Сен Жермен или в удобно за вас място.Така се установява фокуса на Святото Семейство във вашите домове. Дори и най- обикновенната Рождественска сцена , даже с най- малките фигурки, вие можете да я поддържате точно с такъв фокус в своя дом на определено място, където можете ежедневно да се прекланяте на колене и да призовавате всички участници на това Свещеннодействие включително множество ангелски Сомни присъстващи при раждането на Христос да помагат и на вас и да защитават и вашия живот.

Архангел Уриир предлага да се включат в Празненствата по Рождество, каквито и да си изберете рождественски обреди, за които той ви разказва. На Бъдни вечер децата могат да поставят бисквити и гроздов сок в непосредственна близост до сцената с Рождество, а след пеенето на коледни песни и казването на свещенна молитва, да поискаме от Иисус да благослови тези подаръци. След това може да се започне Тържествената вечеря.

Нека децата да познаят Бог в неговата пълнота
за Негова Слава !

Слушайте, ангели пеят , ангели посланници от Небесата!
Чуйте , ангелите възвестяват зората на Христос - зората на Христос в цялото човечество! Всеки , който избира днес да служи на Светлината , може да получи искрата на Христос, да получи много пламък от матрицата на бебето от Витлеем.
Знайте , че тъй като Св. Франциск пази детето разположено в люлката на своята Любов към спасителя и Господ Бог и Дева , пространството създава образа на Христо бебето, възроденно в сърцата на човечеството и в обителта на Великото Бяло Братство , където всеки има постоянен фокус изобразяващ Майка и дете - светлина , нежна, нежна, обгърнати със защитния пламък на техния патрон Сен Жермен , чийто Пламък на Свободата , защитава израстването на Душата и е под закрилата на Майката.

Ангели на Коледа излезте !
Пейте песента се за похвала !

Ангелите на Уриил! Ангелите на Княза на Мира , дванадесет легиона включващи Христос -съзнание от дванадесет Йерархии на Слънцето ; излезте слейте се с енергията на хорът на ангелите, с хорът на хората , с елементалите , които пеят химна на "Господа наш", защото "Господ Всемогъщ царува " / откр. 19.6 /

Той обещания, Спасител на света Христос ,влиза във всяко сърце за да ни облече във Светлина и да излее елексира на безсмъртието , ксойто ще изчисти атмосферата на душата.

И заради това,
по
КОЛЕДА



Съхранявайте пламъка
на Радостта,
заедно с ангелите,
дошли от далеч,
запалете восъчна свещ,

тъй като от изгарянето на свещта и Тамяна, който Ние използваме, Винаги когато му се помолим за унищожаването на записите , на причините на ядрото ,
за премахване на същността на човешкото безумие,
да се завърже демона на Богохулството
и за защита на мъничките, които се събраха при Коледното дърво с украса и те самите украсени за да предоставят даровете си на Него.
Коледа - времето на церемонията по ритуала , който ние изпълняваме за помощ и мир, за взаимопомощ и сладко пробуждане на Любовта.
Украсяваме дома си в очакване на пристигането на знатен, почетен гост. Иисус, нашия Спасител. За Коледа не се използва за сцената злато, а поставяме знаците за балансиране на тройния пламък , пламъка на мъдростта , силата и любовта, която донесоха мъдрите мъже дошли от изток!

Изчистете домът му . Ежедневно кадете с Тамян Свещен и в молитва го Славете и неко всичко да се превърне в тор, и трудности и мрак и да се прочисти Пътя на зараждащата се Истина на Слънцето.

И когато украсявате Коледното Дърво , знайте , че това е истина, знайте , че трябва да се погрижим и да знаем ,че това дърво е символа на Небесата , символ на Небесата като вечно зелено дърво.
Блестящ символ във всяко сърце
за идването на Христос,
идва истината, и всецялото човечество
ще бъде обсипано с бръшлян и здравец,
имел и бор-
всички ще бъдете обсипани с
аромата на природата,
с аромата на Светия Дух.
Това са признаците на Душата

ИСТИНАТА чука на вратата.

Нека децата да се насладят на пристигането на дядо Коледа с торба с подаръци.
разкажете им историята за доброто , което е направил Св. Никола,разкажете им за идването на Христос в вашия дом като невидим гост.
Неко има стол за него, парче хляб , чаша вино- също е елемент на Свещенния Олтар.

Майки и бащи следвайки Божественото Учение давано хилядолетия наред, можете да научите децата си да общуват с Иисус, Мойсей, пророк Илия и Мохамед , Конфуций и Будда , Эл Мория , Санат Кумара , св. Михаил , майка Мария , Владичица Нада.
Ако искат да се докоснат до спасителя ,пророците и светиите , то този ритуал ще им достави радост, ще го почувстват много близо със сърцето си.

Нека да опознаем нашия Господ
във всичката му Слава !

Оставете децата да украсят дървото, оставете ги да напишат своите имена и имената на своите приятели и да ги прикачат към горната част на играчките, а след това почтително да висят знаейки , че ; Ето , АЗ СЪМ тук и АЗ СЪМ там!" И не зависимо от това къде е написано това , но изречено в Името на Бог , в Името на Архангелите, в Името на Възнесените Владици те ще поставят фокуса с Електронното си присъствие там където ги призовете.

Децата трябва да се справят с конкретни реалности, и с приказни приятели, пъртньори по игра и гноми и елементали , тотеми , знайте ,че много от тези мъничета разговарят със същества от други измерения , но се страхуват да говорят с техните родители.
Те се страхуват от освмиване на плътския ум, който е обвит в предрасъдъци и психология и почтеност . Но не смеят да ги насърчат , да им се усмихнат, да им намигнат , да им върнат по Коледа Небесната Светлина , откъдето те са пристигнали съвсем скоро, дошли са като облак на блаженството с Него от Октавите на Светлината .

Нека Коледа да бъде възраждане на старата игра на децата.
Нека Коледа е чудото - наречено раждането на Христос - бебето в люлката на твоето сърце . И нека отново да се представи Свещенната сцена на Бъдни вечер играейки ролята на Йосиф , Мария, овчари, трима мъдреци, бебето Иисус , крави , овце.
Предполагам ,че ще са костюми каквито изискват техните души , за да мигрират до мястото и във времето и пространството , когато Христос дойде на Земята със завета на Космическото съзнание, " Ето , АЗ ще изпълня Твоята Воля О, Боже !
/ Евреи 10:9 /
Нека малките деца да си представят ,че са художници , които са изиграли своята роля в тази драма, най- голямата драма представяна във времето и пространстото на Великия Драматург , Всемогъщия Бог - автор на този час , а не игра на думи и игра на егото и слабостите на традиционните празници, които чествате в деня на зимното слънцестоене .
И нека да разгледаме как децата на Светлината въплъщават в себе си съзнанието на тези, които преди тях са извършвали ритуала на Светото Семейство , ритуалното въплъщение на Словото. И нека гори бъдника на Светлината , който отново ще поддържа Пламъка на Живота , Пламъка за развитието на душите тук на тази планета наречена Земя .
Нека огънят да освети със запалването на свещта .
Нека огънят да се разпалва , този огън , който символизира тройния пламък на Иисус в сърцата на цялото човечество.

АЗ СЪМ Уриил , Архангел на Шестия Лъч на Христос.

Съществува древен обичай , който е дошъл при нас чрез Санат Кумара ,който всяка година слиза от Центъра на Свещенния огън във физическата октава.Стана традиция хората да идват на това място да вземат парче дърво и да го използват през следващите цикъл от дванадесет месеца. Така в центъра на неговия физически пламък осезаемо се проявява в домовете на хората , като им позволява да имат действителен физически контакт с акцента на Господаря на Мира.

Елизабет Профет

превод Мария Михайлова 




КОЛЕДНА ПРИКАЗКА

Коледа е , бяла и красива
Коледа е в моята душа
Коледа е по-смирена ,тиха и 
спокойна 1 ТИШИНА !

Тази вечер всичко е в бяло
в бяло са и нашите сърца
там зрънцето Божие сияе
с  Божественната  Светлина !

Роди се Бог , обичан и очакван.
Роди се Бог в нашите души.
Донесе огъня небесен ,
 в зимните студени  дни !

А ние като примерни стопани
отворихме вратите си за Теб,
за да се появи отново
Божественния нов човек !


27 декември 2009 г.
 









 Роди се Бог ! Славете Го!
 Христос дойде ! Срещнете Го!
 Да сторим в душите място ,
 Сърцата да превърнем в ясли.

 И направете Му поклон ,
 да влезне Той във всеки дом.
 та дето мракът е витаел ,
 звездата Му да засия!


Петър Стубел
Песен за Рождество


За вяра, надежда и много любов
е нашата песен и нашият зов:
Ангел Господен блага вест възвести –
Иисус, Спасителят, днес се роди!
И нека простиме на всеки до нас,
само радост да има в светлия час:
Ангел Господен блага вест възвести,



„Коледни звънчета”



Дядо Коледа

Зън, зън, зън....
Кой е вън? Кой е вън?
Кой ще дойде в този час?
Дядо Коледа при нас!

Искам още щом го зърна,
от сърце да го прегърна,
че си знам, че си знам -
той ми носи дар голям.

Чук, чук, чук...
Кой е тук? Кой е тук?
Кой е вече тук засмян?
Дядо Коледа желан!


КОЛЕДА



Ой, Коледо, мой Коледо,
роди ми се боже чедо.
Кравай скача от полица
ври в котлето кървавица.

Запей, бабо, като лани,
весело на нас да стане:
ой, Коледо, мой, Коледо,
роди ми се боже чедо!


Иван Вазов


Дядо Мраз



Знаете ли кой съм аз -

дядо ви Мраз?...

Тежък лед ми е брадата,

от бял сняг ми е косата.

Ледни дишам ветрове,

страшни трупам снегове.

Дето щипна - почервее,

дето хапна, посинее.

Бягай в къщи и се сгрей,

гледай вънка и се смей!


Елин Пелин




Дядо Коледа


Сняг на облаци се дига,

дядо Коледа пристига

в златна хубава шейна

чак от Стара планина.

"Дзън-дзън-дзън!" - звънци звънтят,

в сладък сън децата спят.


Но да знаят той що носи,

ще наскачат голи, боси

и ще дигнат шум безкрай:

"Дай на мене, дядо, дай!

На мен - кукла, на Стоян -

топка или барабан!"


Гео Милев

 







Няма коментари:

Публикуване на коментар

poigrai.blogspot.com

****************************
ПОДКРЕПА

ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ШКОЛА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА СВЕТОВНИЯ ДУХОВЕН ПОТЕНЦИАЛ И НАЙ - ДОБРИТЕ ЧОВЕШКИ ДОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО , КУЛТУРАТА , НАУКАТА И ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА НРАВСТВЕНИТЕ ОСНОВИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ХАРМОНИЧНО РАЗВИТИ ХОРА , ПРОСВЕЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И ВЪЗРАСТНИТЕ ВЪРХУ ИДЕАЛИТЕ НА ДУХОВНОСТТА
***************************************


Юробанк И Еф Джи България АД
BIG: BPBIBGSF
IBAN: BG56 BPBI 7940 1000 1104 02
На името на Мария Дрънгова
/ за създаване на школа /






Видеолента

захранва се от


http://api.ning.com/files/iVHOzl4ceyjEpuUp3G5Cx2OmBGWxuYA8tIVQDjLAQqwhBoGLH2deOvTZZq4-ZoBt4iJ1zyJ-cSaotOUtO*ls7H0fWfGPIWbe/CHILDLIGHTChildbutterfly.gif